Onze medezeggenschap

MR 

Scholen vinden betrokkenheid van ouders bij school en onderwijs van groot belang en zien dat die een belangrijke invloed heeft op de schoolloopbaan van hun kinderen. Ouders hechten een groot belang aan goed onderwijs voor hun kinderen. De ontwikkeling van het onderwijs is dan ook een gemeenschappelijk belang. De medezeggenschapsraad (MR) is een orgaan dat door de wet geregeld is.  

De medezeggenschapsraad (MR) van Werelds bestaat uit 3 ouders en 3 stamgroepleiders en levert een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs.
Dit doet de raad door mee te denken en mee te beslissen over bijvoorbeeld onderwijskundige veranderingen, het schoolreglement, de begroting en schoolvakanties. De MR vergadert 6 keer per jaar.

Over algemene zaken binnen de school die ouders in het bijzonder treffen is het altijd mogelijk contact te hebben met een lid van de MR. De MR heeft vervolgens de taak om zorg te dragen voor een goede terugkoppeling naar de betreffende ouder(s). Als ouder kunt u de MR niet benaderen voor individuele problemen van uw kind. Uiteraard blijven de MR leden wel graag op de hoogte van hetgeen er onder de ouders leeft.

De MR oudergeleding stelt zich aan u voor:

Mijn naam is Ilse en wij wonen sinds 2020 in Vianen. Ties, ons zoontje, komt uit 2018 en gelijk in het eerste jaar kwam er een plek vrij in de MR waardoor ik kon plaatsnemen. In mijn werk ben ik bezig met onderwijs, ik werk namelijk bij het Studiecentrum voor de Rechtspraak en werk specifiek voor de Rechter opleiding. Leuk dus om ook mee te mogen denken over het onderwijs van ons zoontje. 

Mijn naam is Abhilash Sewgobind. Kortweg: Ab. Ik ben de vader van Suhani en Mandira.
Zelf ben ik werkzaam als vakbondsbestuurder voor de sector onderwijs. Hierbij kom ik veel in contact met mensen in het onderwijs, ouders en leerlingen/studenten van funderend onderwijs tot vervolg onderwijs.
Op dit moment zit ik al een aantal jaar in de MR. Ik vind het zelf belangrijk om inspraak te hebben, zeker als dit een wettelijk recht is, moet je daar gebruik van maken. Het onderhouden van een goede relatie tussen de bestuurder en MR is van belang, samen sta je namelijk voor een goede schoolomgeving waar kinderen goed onderwijs krijgen en personeel met plezier het werk doet.

Mijn naam is Adri Copier en ik ben de trotse vader van Yenthe en Fienne. Naast mijn rol als ouder run ik een Ingenieursbureau binnen de Werktuigbouwkunde en Mechatronica. Hier bedenken en werken we aan toepassingen en innovaties binnen diverse industrieën als de machine-/ apparatenbouw, maritiem & offschore en special tooling. Verder werken we mee aan projecten binnen de energietransitie en houden we ons op meerdere vlakken bezig met innovaties binnen de duurzaamheid. 
Graag zet ik mijn kennis, kunde en ervaring in om een waardevolle toevoeging te zijn binnen de MR. Ik zal dan ook mijn best doen om te ondersteunen in het maken van de juiste keuzes voor al onze kinderen. 

GMR/CMR

Het schoolbestuur (het bevoegd gezag) heeft een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) in met wettelijke vastgestelde bevoegdheden. Het bevoegd gezag van de stichting O2A5 heeft ook gekozen voor het instellen van clustermedezeggenschapsraad (CMR) die verbonden is aan een cluster. De GMR treedt op voor alle scholen van O2A5 of voor de meerderheid van de scholen als dit van gemeenschappelijk belang is. De GMR heeft een duidelijk afgebakende, bovenschoolse, positie. De CMR functioneert als medezeggenschapsorgaan voor het clusterbeleid en het lokaal onderwijsbeleid. De organisatie van de medezeggenschap is vastgelegd in een medezeggenschapsstatuut. Zo zijn er door Stichting O2A5 reglementen voor de hierboven genoemde raden vastgelegd (www.o2a5.nl).

Zaken die in de vergaderingen aan de orde komen zijn: het schoolplan, het zorgplan, het formatieplan, de begroting, de PR van de school en ook deze schoolgids. De vergaderingen zijn openbaar en de notulen zijn op te vragen bij één van de MR leden. Elk MR-lid treedt na 2 jaar af en is herkiesbaar. Als u zitting wilt nemen in de MR kunt u zich verkiesbaar stellen. Informatie hierover is te krijgen op school.  

De organisatie van de medezeggenschap is vastgelegd in een medezeggenschapsstatuut. Zo zijn er door Stichting O2A5 reglementen voor de hierboven genoemde raden vastgelegd (www.o2a5.nl).